MOTOR EQUIPMENT  There is 1 product.

Subcategories

 • INSTRUMENTEN
 • MANOEUVREER SYSTEMEN

  In 1982 ontwierp en introduceerde VETUS de eerste boegschroef voor pleziervaartuigen. Sinsdien is de boegschroef een vast begrip geworden in de botenwereld. Na de introductie van het eerste model heeft de ontwikkelingsafdeling van VETUS goed geluisterd naar feedback van klanten. De boegschroef is door de jaren heen steeds verbeterd met als hoogtepunt in 2007 de introductie van de stilste boegschroef ter wereld.

 • BRANDSTOF SYSTEMEN

  Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, een gezegde dat zeker op gaat voor het voortstuwingssysteem van een boot. Iedereen die wel eens het machteloze gevoel heeft gehad op het moment dat de voortstuwing uitvalt weet dat dit extreem stressvolle situaties op kan leveren. Een niet te onderschatten schakel in het voortstuwingssysteem is het brandstofsysteem, een systeem waar VETUS zich met recht een specialist in kan noemen. Tanks in alle soorten en maten, met of zonder vaste aansluitingen, filters en meters, kortom van dekdop tot motor en alles er tussenin is bij VETUS verkrijgbaar. Omdat alles perfect aansluit op de andere systemen van VETUS bent u als klant verzekerd van een optimale afstemming.

 • MOTORBEDIENING
 • SCHROEFAS SYSTEMEN

  Net als een betrouwbare motor, moeten schroefasinstallaties van de beste in de markt beschikbare kwaliteit zijn. Roestvast stalen schroefassen gemaakt van Remanit 1-4462 bieden maximale kracht en weerstand tegen corrossie. VETUS bronzen schroefaskokers zijn uitgerust met een zelfregulerende dubbele afdichting die het gebruik van een conventionele pakkingbus overbodig maakt. De juiste smering wordt verzekerd door het gebruik van buitenwater. De afdichtingen hebben geen vet of olie nodig. Een aantal assen is uit voorraad leverbaar. Langere assen en grotere diameters zijn op aanvraag beschikbaar. De serie koppelingen die VETUS levert, worden aangebracht tussen de versnellingsbak en de as en zullen trillingen en lawaai drastisch verminderen. De nieuwste koppeling, de VETUS-drive die voorzien is van een druklager, zorgt er zelfs voor dat er zachtere motorsteunen kunnen worden gebruikt.

 • STUUR SYSTEMEN

  VETUS heeft een uitgebreid assortiment van stuursystemen en accessoires en biedt een totaaloplossing voor elke gewenste toepassing. Gebruiksgemak is cruciaal in de ontwikkeling van VETUS besturing. Zo heeft VETUS bijvoorbeeld een verstelmogelijkheid van een stuurwiel ontwikkeld. De stand van het stuur kan door deze verstelmogelijkheid eenvoudig worden aangepast naar de ideale stuurhouding van de kapitein, of deze nu staat of zit. Deze mogelijkheid om het stuurwiel te verstellen verhoogt het comfort enorm.

 • UITLAAT SYSTEMEN

  VETUS heeft een rijke historie in het ontwikkelen van uitlaatsystemen. Bij de ontwikkeling van een nieuwe uitlaat is uiteraard het reduceren van het geluid altijd het belangrijkste doel. De uitdaging daarbij is dat de tegendruk niet te hoog mag zijn. Door een te hoge tegendruk kan de motor namelijk afslaan.Omdat niet iedere boot hetzelfde is en de ruimtes waar de geluiddempers geplaatst moeten worden zeer verschillend zijn, heeft VETUS diverse modellen ontwikkeld. Naast bijvoorbeeld de NLP, die verticaal toegepast dient te worden, is er de NLPH voor horizontale toepassingen. Na de introductie van de eenkamer waterlock heeft VETUS de tweekamer waterlock geïntroduceerd die het geluidsniveau nog verder reduceert.

 • KOELWATER SYSTEEM
 • MOTOR ELECTRA
 • STROOM AAN BOORD

  Electriciteit speelt niet alleen een belangrijke rol bij het creëren van comfortabele leefomstandigheden, maar ook voor de veiligheid aan boord. Er kan bijvoorbeeld een gevaarlijke situatie ontstaan wanneer de motor niet wil starten vanwege een lege accu. Naast veiligheid wilt u dat uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk is, en daarbij bent u afhankelijk van de stroomvoorziening. Om te voorzien in uw stroombehoefte, levert VETUS een breed scala van hoogwaardige producten.

Showing 1 - 1 of 1 item
Showing 1 - 1 of 1 item